Koningsdag

Inmiddels is het onze traditie om feestelijke activiteiten te organiseren rondom Koningsdag in Oldenzaal. Activiteiten met een Oranje tintje.

‘In de hol van de leeuw

Afgelopen Koningsdag hebben we een nieuwe activiteit georganiseerd in de Palthetuin In de hol van de leeuw. Een evenement met activiteiten gericht op kinderen, zoals nagels lakken, het zetten van een glittertattoo en het timmeren van vogelhuisjes. Hiervoor werd ook de hulp van de mannelijke leden van Lions Oldenzaal ingeschakeld.

Oranjebox

In 2021 hadden we als actie: De Oranjebox voor de Verjaardagbox. Een Oranjebox met vrolijke en lekkere oranjeartikelen om Koningsdag een extra feestelijk tintje te geven. Met de opbrengst van deze actie hebben we een bijdrage kunnen leveren aan de Oldenzaalse Verjaardagbox, die Oldenzaalse kinderen in gezinnen, waar bijna geen financiële middelen zijn een Verjaardagbox verzorgen vol met feestelijkheden zoals slingers, ballonnen, traktaties voor school, een taartvorm en een cadeautje voor de jarige.

Heel Oldenzaal bakt

Zo organiseerden we in 2019 Heel Oldenzaal bakt, een Koninklijke taart maken was het motto van deze wedstrijd. De allereerste Heel Oldenzaal Bakt was een groot succes, prachtige kunststukken werden binnengebracht.

Een lokale variant van het tv-programma Heel Holland bakt onder het motto Heel Oldenzaal bakt. Een bakwedstrijd voor zowel volwassenen (de Koninklijke taart) als kinderen tot 12 jaar (de Koninklijke cupcake).

Alle inzendingen werden door een vakjury beoordeeld. Bij de Koninklijke taarten gebeurde dat door oud-bakker Tonnie van der Meché, Pascalle Cosijnse van Bakkerij Olde Keizer by Frans en René Kogelman.